fredag 7. november 2008

En litt uklar Frøken-kandidat...

Var ute på plantefotojakt med makroinnstilling og dyyp konsentrasjon, da dene karen - eh frøkna kom hoppende. Overrumplet og overivrig tenkte jeg å få noen bra "skudd" på nært hold. Glemte jo helt å stille inn på nytt *himle*. Dette objektet flytter seg betydelig raskere enn mine sedvanlige fotomotiv... Likevel, la meg få presentere min kandidat til Moseplassens ( http://moseplassen.blogspot.com/2008/10/frken-fugl-konkurranseutlysning.html ) fabelaktige novemberkonkurranse Frøken Fugl 2008:


FRØKEN SKRIKE!

Frøken Skrike er en ekte Garrulus glandarius, eller Nøtteskrike på godt norsk. Hun dukker gjerne opp nær foringsplassen om høsten og våren for å se etter eikenøtter (og kanskje etter mindre artsfrender som frekventerer nevnte plass - hvem vet?). Eikenøtter er livretten, og det vokser flere eiketrær på og ved tomta, som grenser til skogen.Frøkenkandidaten er en livlig krabat, ganske bråkete, men bryr seg nok døyten om "politikk & sånn". Sangen blir beskrevet som et hest rætsch!Men flott å se på, det er hun. Både han og hun har samme flotte farger og mønster i fjærdrakta. Begge foreldre deler på rugingen også. Likestilling, her altså! Synes nesten jeg kan se et skøyeraktig glimt i øyet på den?

2 kommentarer:

  1. heisann! Så flott at du har fått fanget ei nøtteskrike! Jeg har hatt de innpå noen få ganger, men har aldri rukket å ta bilde før de har flydd igjenn. Meiseboller er det den har spist på her. Jeg har forresten lest at de liker kokte poteter, kansje noe å tenke på om du får den innom ofte?

    Nydelig frøken :D kjempehyggelig at du er med!

    SvarSlett
  2. Den er skrekkelig glad i eikenøtter. Vi har masse av det og hasselnøtter å by på. Kanskje den varierer kosten med litt meisebolle? Skal prøve med potetrester i materen! Er flere som liker det, tenker jeg.

    SvarSlett