søndag 23. november 2008

Et minne, blott

Den gammelmodige tittelen skal symbolisere en litt vemodig siste runde i den frosne hagen før vinterdvalen. Skar ned de frysetørkede hagestokkrosene. De stolte plantene er et minne, blott...

Ønsket meg stokkroser i mange år, men ikke klart å oppfylle drømmen før i sommer. Ble inspirert på Dannmark-ferie, hvor disse fascinerende plantene pryder landsbyveggene. Første mislykkede såforsøk var i rekkehus-hagen. Bladrosetten kom første året, men spirene uteble annen. Den optimistiske plasseringen var naturligvis altfor skyggefull.

Men i sommer var det omsider min tur til å beundre (og få beundrende kommentarer for ;-)) et utvalg høyreiste, knallflotte planter!

jeg huske på å ta inn de aller, aller, aller siste Dahlia-knollene som ligger til tørk på balkongen før det bærer på julebordtur til Køben. Blir en travel (sosialt) uke: Tilbake tirsdag, hvor det er møte med Helen Fredholm (!) + julemesse i Oslo og omegn roseforening, fredag nytt julebord, lørdag og søndag balettforestillinger med avkommet i Asker kulturhus. Lurer på om det har slått noen at julen er nært forestående? Hmm, det er ikke desember ennå, er det vel?

5 kommentarer:

 1. Solfrid trodde det var første søndag i advent i dag; men dengang ei. Til og med kake har jeg bakt...Okkesom. Vinduene ble pusset og gardinene ligger klare. Det får bli neste uke. Og, jeg som ikke er noe særlig glad i jula engang. Men, adventstiden er fin. Da henger jeg opp det som kan henges opp av stjerner og lys. Det er jo så mørkt.

  Fin tur til København!

  SvarSlett
 2. Er det mulig! ;-D)) (dør av latter)
  Vel, vel - godt med alt som er gjort.

  Takk for det!

  SvarSlett
 3. Stokkroser er staselige. Eg har ein del frø liggande, men er usikker på kor eg evt skal gjøre av plantene. Dei er jo så svære! Kanskje eg må ha eit nytt bed? Hmm...

  SvarSlett
 4. Stokkroser er staselige, både de enkle og de som er fylte som pudderkvaster. Sunnmørshuset ville kledd dem, men de vil ikke tåle vinden der, dessverre.

  SvarSlett
 5. Jeg sådde stokkroser i vår, og har hatt bladrosetter i sommer. Jeg er veldig spent på hvordan de blir til neste år.... Bare de blomstrer før frosten kommer.

  Og nei - det er ikke desember enda, heldigvis :)

  SvarSlett