fredag 22. mai 2009

Små gleder og store forventninger!

Når hagen ikke akkurat minner om en striglet park - helheten og den hagebladstilige finishen er noe mangelfull - - ja da koser man seg med detaljene. Disse er det heldigvis uendelig mange av. En utømmelig kilde til gode hageopplevelser :-)

Den gule over her er vanlig gullstjerne (Gaega lutea), en løkplante som dukker opp i plenen her tidlig om våren, omtrent som Scilla i andre hager.

Til min store glede har jeg oppdaget knopper på Frühlingsduft, som jeg rent eksperimentelt plantet på naturtomten oppå "berget" her i fjor. Berget er ganske stort, og slett ikke svaberg. Jorda er ganske dyp, og i tillegg til alskens trær som jeg rydder for å holde lysningen åpen, trives blåbær, tyttebær og villbringebær, bregner, blå- og kjempeklokker, prestekrager og mye mer.

Har plantet noen rosebusker oppå der, med tilførsel av god rosejord. Arter som Rosa hugonis, og noen gamle sorter som jeg synes kan passe... Hele vitsen med prosjektet, og spesielt med plasseringen av Frühlingsduft, er at man vil nyte synet av den fra kjøkkenvinduene, og ikke minst fra spiseplassen på terrassen! Rosene ser ut til å trives utmerket, og det ser nesten ut som denne rosedrømmen kan oppfylles...

Foreløpig, altså knopper. Imens kan jeg nyte blåfargen på denne lille saken som blomstrer allerede. Hyasintløk har jeg ikke lagt før (bortsett fra de etter juledekorasjonene), og resultatet er jo riktig bedårende?

5 kommentarer:

 1. Åhh, Frühlingsduft kan du glede deg veldig til!

  SvarSlett
 2. Den gullstjernen var kjempesøt! Det er så herlig med alt som dukker opp av blomster over alt nå, stadig nye planter som blomstrer :)

  SvarSlett
 3. Hei
  Her hos deg har jeg ikke hvert før ,
  Men slik er det . Er man opptatt av blomster finner en stadig nye sider som er koselig . Skal ta en skikkelig rundtur hos deg litt senere i dag, for her likte jeg meg . Har en utolmodig hund som vil ut.
  Jeg følger gjerne denne blggen
  PS. UTLODNING PÅ MIN SIDE

  SvarSlett
 4. Så hyggelig, Laila:-) Da må jeg ta en tur inn til deg, og...

  SvarSlett