mandag 18. april 2011

Drivhusdrøm I

Blåveisen som freidig og vakker kjemper seg opp gjennom gammelt løv og rask får symbolisere prosessen fra trist platting til drømmedrivhuset.


Så trist var det altså for et år siden. Mye tankevirksomhet (men lite handling) har gått med til å finne ut hva denne flate, kjekke og ganske solrike del av hagen kan brukes til. Ideer har kommet, men er forkastet etterhvert som praktisk gjennomførbarhet har strandet de mer eller mindre gode ideene...

Så kom tanken på drivhus. Drømmen var der. Grunnmuren var der. Og ingen andre steder på tomta ville egne seg. Gruble, gruble, størrelse, sort, tillatelse? For å gjøre en lang historie kort: Gikk innom Gartnerteknikk sin stand på Hagemessa, og der stod drivhuset mitt!

Det vil si, nå står det her :-)

Godt plassert, men du verden så tomt! Venter på elektriker. Trenger strøm til vifteovn, for det er ment å huse Fuchsia og diverse tropisk + drue og klematis + + gjennom vinteren.

Gulv må man også ha! Fant svært rimelige plater hos Jula, og la i vei. Beholder støp på sidene, for der skal murerbaljer, krukker og kasser med jord stå.

En kosekrok må det være plass til! Gamle kjøkkenstoler kom opp fra kjelleren, og et lite bord. Potteplanten er en timian! Gjett om jeg koser meg? Vips kom plantebordet fra sin vaklevorne plass under verandaen. Første plante inn var et oliven"tre" som stod trist i vinduet på gjesterommet. Nå strømmer det på med planter og mer. Følg med!12 kommentarer:

 1. Så koselig det ser ut! Gratulerer igjen!
  Må ta flere bilder når plantene har flyttet inn! Flott arbeidsbenk også!

  SvarSlett
 2. Åååå kjære vakre vene - så heldig du er! Dette er etterlengta hos mange og nå har du ditt eget! Kose deg masse - også så fint, både utvendig og innvendig. Her får blomstene kongelig stell :) God påske!

  SvarSlett
 3. Så fint det ble - reine parketten det der.

  SvarSlett
 4. Gratulerer! Veldig hyggelig med de møblene du har satt på plass.

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye! Du kommer til å kose deg i drivhuset ditt :)

  SvarSlett
 6. Gratulerer en hel masse!!!
  Så koselig det ble med det flotte gulvet og de flotte møblene. Håper du får mange koselige stunder der fremover :)

  God Påske!

  SvarSlett
 7. Så flott det ble, lurt å bruke plassen til drivhus da :)

  Jeg likte gulvet ditt, så kjekt at vann og skitt blir liggende under og bare å plukke bort for rengjøring :)

  Nyt dagene :)

  SvarSlett
 8. Næh, gratulerer!

  Gleder meg til du kommer med et "fullt"-bilde ;)

  SvarSlett
 9. He-he-he. Ikke lenge til tenker jeg. Nå står 2 m pasjonsblomst klar for transport.

  SvarSlett
 10. Wow.. tenk for en lykke. Vi kjøpte også drivhus hos Gartnerteknikk på hagemessa. Men vi må nok vente noen uker til det er på plass. Kjekt å se igjen dette huset.. der får du nok mange koselige stunder. Lykke til!

  SvarSlett