onsdag 13. april 2011

Frk. Allerførst

Moseplassen utlyser atter en gang en Frøkenkonkurranse, nå er det Frøken Vårtegn 2011 som skal kåres!

Her kommer min kandidat, gjør plass til
Frøken Allerførst!


Villroses hage inneholder et berg med naturtomt. På østlandsk kalkgrunn i edelløvtreskog vokser tysbasten (Daphne mezereum) vilt. Når vinteren begynner å slippe taket går jeg spent en tur oppi skogen og speider.... Plutselig står hun der, Frøken Allerførst og blomster så vakkert på bar kvist. Et syn som får vårfølelsen til å bruse når alt annet er brunt og vissent mellom snøklattene. Frøknen er faktisk giftig så det holder, men skjønnheten hennes vil vi ikke være foruten.

6 kommentarer:

 1. Nydelige blomster på Tysbast! Er det ikke den som er veldig giftig? Og tenk at sånne vakre busker vokser villt! vakker!
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlett
 2. Skikkelig giftig er den. Men det hører jo med til barnelærdommen å ikke smake på vekster man ikke kjenner sikkert... mange sopp er jo dødsens!

  Kan ikke huske å ha hørt om tysbastforgiftning?

  SvarSlett
 3. Flott bilde Villrose!

  Jeg har også tysbast i hagen og barnebarna vet at den busken er giftig og holder seg unna den (jeg har selvsagt plasert den litt utilgjengelig) ;)

  SvarSlett
 4. Tystbasten er vakker og farlig! Den er helt nydelig og absolutt frøken-materiale. Vi snakkes! Fikk ikke med meg rosemøtet i dag fordi det var kræsj med møte i ballettstyret. Ikke godt å dele seg heller... forsøker igjen neste gang! Hane

  SvarSlett
 5. Frøken allerførst. Så morsomt navn. :)
  Tysbast står på ønskelista mi.Men er et stykke nede på listen fordi det er så mange nødvendigheter som må først.
  Lykke til i konkurransen

  SvarSlett
 6. Oi.. den var vakker. Jeg iler til og gir deg min stemme. Lykke til!

  SvarSlett