tirsdag 12. april 2011

..og jula varer helt til påske

Så kom endelig vårsola for fullt til "snøhølet". En Hippeastrum "Intokazi" fant det for godt å sende opp en bonusstilk, og står og soler seg i vinduskarmen:I går hadde jeg fri og spratt ut for å bli der. Helgen ble stort sett tilbtrakt innendørs, på jobb + hagemessa!

Beskar en diger sjasmin for tørrgrener. Annet buskas også. Malte opp en hel sekk strø i kompostkværna. Kom til i mange bed for å ruske opp og fjerne gammelt løv. Beundret vårens første krokus, av safrantypen. Fuglene virret rundt like våryre som meg.

Opp popper friske, lysegrønne skudd bak merkepinner med spennende navn som Hemerocallis "Candy Cane Dreams". Nemlig fra fjorårets investering; dagliljeimporten! Veldig glad for å se igjen disse, og gleder meg til blomster på alle disse skattene etter hvert..

Ser ut som det vil bli roseblomstring i sommer, også på de klatrende. Noe svart, men mest levende (trur eg). Geschwind-rosene er superfriske!

I dag regner det, så jeg får tid til å blogge litt. Men er gira som en dupp, siden drivhusdrømmen endelig kommer på plass. Etter to år med mer og mer grubling, unnet jeg meg selv å slå til nå. Når jeg har bestemt meg, skjer ting raskt...

Nå er det tid for Juleroser, eller var det Påskeroser? bare en som blomstrer, en Helleborus orientalis. Håper på mer etter hvert!

5 kommentarer:

 1. Takk for sist! :)
  Skjønner godt du er drivhus gira. Det er jo veldig vakkert, og snakk om røverkjøp. :)
  Husker jeg lovte noen en humlebit.Var det deg? Var så sliten på Søndag så husken er så som så. ;-)

  SvarSlett
 2. Vakke meg (tror jeg)! Takk for sist ja :-) Kjempekos å treffes. Nå er huset oppe, og skal fotograferes... i pøsregnet.

  SvarSlett
 3. Gleder meg tilå se foto av drivhuset. Der skal du ha utrolig mye kos tenker jeg! Hva gjør vel litt regn?

  SvarSlett
 4. mine juleroser så lovende ut, og plutselig klappa de sammen. Må ha kommet en slem frost, for alle knoppene er ødelagt. *snufs*

  SvarSlett
 5. Nei, men Anne - for en tragedie! Trodde de tålte noe frost?

  Men lunefulle kan de være...

  SvarSlett