tirsdag 4. oktober 2022

Lyspunkter i oktoberhagen og en trist fuglehistorie

 

Er det en rose som vet å lyse opp på denne tiden, er det David Austins sartrosa 'Heritage'.
Temperaturen er ganske bra. Jeg kvier meg likevel litt for å gå ut, for det er så rått i lufta.


 Kommer man først ut, så går det greit! Roseblomstringen i Bumerangbedet er ikke helt over ennå.


Pyntekorg, eller Cosmos bipinnatus er et ekte lyspunkt nå som mørket kommer tidligere og tidligere. Sorten 'Picotee' må jeg så hvert år.

 


Den siste av de ekstra store Dahlia som kom i blomst, er 'Cafe au Lait Royal'. Så lenge frosten holder seg unna, har jeg bra med Dahliablomstring en stund til.


Litt å høste inn er det stadig. Jeg kan fortsatt plukke inn prydbønner og stangbønner, selv om de har gitt utallige middagstilbehør  gjennom sommeren. Tomatene har modnet ve-e-eldig sent denne sesongen. Vet ikke helt hvorfor, men jeg fikk dem ut i drivhuset ganske sent, og lange varmeperioder har vi ikke hatt.

I går fant jeg en bitteliten fugl som hadde flydd i stuevinduet. Fjærdrakten var grågul på undersiden, og grønn på oversiden. På hodet hadde den en nydelig krone. Skjønte at det måtte være en fuglekonge (Regulus regulus). Jeg har aldri sett en sånn i hagen. Trist at det måtte ende slik 😢


Deler hos
My Corner of the World
TrädgårdsFägring


34 kommentarer:

 1. Så flott blomstring hos deg stadig vekk! Cosmos må en jo ha i en eller annen form. Jeg har hatt doble hvite i år. Flotte dahlia også. De synger på siste verset her nå etter alt regnet. Ja, det er veldig rått ute nå, men varmt er det nå i kveld. Så trist med fuglen da, og den måtte jeg google. Har aldri sett en sånn før.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker :) Det må man jo. Sikkert lekre, de også! De Dahlia som startet tidlig er mer eller mindre ferdige nå, mens de sene er flotte fremdeles. Jeg er nok litt pysete i forhold til rått vær... Ja, den var så søt! Alltid ønsket å se en sånn, men helst levende.

   Slett
 2. Ja, det er litt blomstring igjen ennå, og godt er det. Trist med fuglen, det hender ganske ofte her, men som regel våkner de til liv etter en stund. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo herlig med slik bonusblomstring. Mange våkner til live etter en stund, men denne var dessverre død.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 3. Ingenting er som å plukke inn egne grønsaker fra hagen.

  SvarSlett
 4. Hei.
  Flott blomstring hos deg enda. Å som jeg savner dahlia. Jeg får ta det igjen til neste år. Synd med fuglen, men sånn er det noen ganger.
  Ha det godt.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Takk. Setter pris på bonus-blomstring :) Du må jo ha Dahlia! Ja, det er dessverre noe som skjer. De flyr kanske etter insekter, eller tror det er en passasje. Ofte besvimer de bare, men noen ganger er det fatalt.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 5. En imponerende blomstring du har endnu, og dine rosenbilleder er så poetiske. Dejligt du stadig kan plukke tomater og bønner i haven, de allersidste skal rigtig nydes:)
  En fuglekonge er jo så lille-bitte og den ser vi kun meget sjældent her. Det var synd den ramte ruden! Vi har også fugle der rammer de store ruder, men som oftest overlever de heldigvis.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar :) Ja, nå er det like før jeg må ta inn tomatene og henge dem i kjøkkenvinduet.
   Den var så søt, men dessverre ikke noe håp for den.
   /Irene

   Slett
 6. Hello, :=)
  I came to admire your lovely flowers still in bloom. I know dahlias are quite a common species, but you have so much choice, because they come in a variety of shapes and colours. I love those tall Cafe au Leit white blooms. Your vegetable harvest look deliciously healthy. Shame about the little bird.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   I appreciate your visit :) There is so many lovely Dahlias. It is difficult to choose, because I want too many. Thanks :) It was sad.

   Slett
 7. Hej Irene!
  Så fina rosor, jag blev glatt överraskad över att mina har blommat om. Visst är vädret lite grått och vått, speciellt idag då vi får lite regn. Igår däremot hade vi en solig fin dag. Då man väl kommer ut går det bra att få något gjort bara man inte blir blöt. Synd om den lilla fågeln, är osäker på om jag sett en sådan i verkligheten.
  Ha det gott / Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Tusen takk :) Så, rosene kom allikevel? Det var jo hyggelig. Jeg er heller ikke så glad i å bli våt. Ja, det var trist. Har alltid ønsket å se en slik fugl. Nå vet jeg at de finnes i nærheten. Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 8. Came over from the Corner of My World party to admire your pretty flowers.
  Amalia
  xo

  SvarSlett
  Svar
  1. So nice! Thank you for visiting :)
   /Irene

   Slett
 9. Rosene dine blomstrer fortsatt så vakkert... og sent... akkurat som i hagen min. Vi hadde roseprakt over alt i juni og varme og tørke i juli og august og det var ikke flere blomster.
  I september kom det mye regn og rosene blomstret igjen, håper mange flere blomstrer før første frost... daliiaene mine blomstrer også nydelig... så vi krysser fingrene for sen frost.
  Takk for flotte bilder av hagen din. Tomatene kom for sent for meg også, og jeg høster dem fortsatt nå :-)))
  Varme hilsener til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, da er vi heldige begge to. Jeg har mange som bare blomstrer en gang midt på sommeren, men jammen er det bra å ha noen som gjenblomstrer også. Håper at frosten holder seg unna en god stund til.
   Tenk at tomatene var sene hos deg også! Ja, jeg må snart ta dem inn og henge dem i kjøkkenvinduet.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 10. p.s. Ha det gøy med å tilberede dine fantastiske grønnsaker.

  SvarSlett
 11. Det er en dejlig farvestrålende kurv fyldt med vitaminrige afgrøder fra haven. Lige til en skøn salat.
  Fuglekongen er Danmarks mindste fugl. Synd at den ikke var robust nok til at overleve sammenstødet med ruden. De større fugle klarer det som regel.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar :) Det er nettopp salat det skal bli. Liker så godt den tiden vi kan høste fra jord til bord.
   Ja, det er den minste her også. Den kom nok i feil vinkel mot vinduet, og i stor fart. Ja, de store kommer seg ofte igjen, men ikke alltid.
   /Irene

   Slett
 12. Känner så väl igen beskrivningen av motståndet att gå ut och sen hur härligt det är när jag väl är ute. Den har präglat min vecka. De vackra färgerna i blomningen är härlig. Jag har tänkt här i veckan, den har varit väldigt grå, att dahliorna verkligen lyser med sina färger.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Nå kvier jeg meg igjen for å gå ut i det vakre solskinnet... Vi får håpe Dahlia'ene får lyse opp lenge ennå.
   Ha det fint!
   /Irene

   Slett
 13. Härligt med blommor i oktober. Här har solen skinit i flera dagar så jag kan inte klaga. Bara att njuta av friskluft och vackra färger. Vilka underbara dahlior du har. Kraaam Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sikkert! Skjønne farger ute nå, og ekstra bonus med det som blomstrer :) Ja, det er fortsatt mange Dahliaer som blomstrer, og jeg er glad så lenge frosten holder seg unna.
   Klem,
   Irene

   Slett
 14. Hei! Her kom frosten i natt. Deilig å se frostfrie bilder. Her flyr det også ganske ofte fugler mot vinduene. Mareritt!
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett