tirsdag 3. oktober 2023

Dahlia, tur + +


 En daglig rusletur eller to til favrorittdammen hører naturligvis til. Særlig i vakkert høstvær.


Oktober har kommet, men ingen frostnetter så langt. Heldigvis! Da kan nemlig de vakreste Dahlia bare fortsette å blomstre. Pompon-sorten 'Columbus' står i et bed på nedre pan og er en drøy meter høy.Nesten ikke til å tro hvor store noen av dem kan bli. Dette er tallerken-Dahlia 'Fleurel'.
Susanne med det sorte øye (Thunbergia alata)  klatrer oppover en stolpe på terrassen.Flere roser har hatt god gjenblomstring. Den svære busken 'Frühlingsduft' har normalt et stort flor på forsommeren, og noen få blomster senere i sesongen. I år har den hatt  bra sensommerblomstring også. Så nå er det nyper, knopper og blomster på en og samme busk.En herlig dekorativ-Dahlia er sorten 'Temple of Beauty'. Den vokser i en stor krukke.Primula auricula er egentlig en vårblomst, men tar en reprise disse dager. Er høsten mild, skjer det at planter som blomstrer om våren tar seg en ekstra runde.Perfeksjon er fornavnet til pompon-Dahlia'ene. Ekstra fine nyanser i 'Wine Eyed Jill'.

Hun og jeg synes kuldegradene kan holde seg unna lenge, lenge. Til sånn rett før jul kan vel passe?


Deler hos

My Corner of the World

Saturday's Critters

26 kommentarer:

 1. Nydelige dahlia hos deg! Ja, det har vært fint høstvær innimellom, og de dagene som er sånn er gull verdt nå. Frost og snø kan vente til rett før jul ja. Det er morsomt med primula som blomstrer på nytt nå ja. Vi får trøste oss med at det er ca. bare 2,5 måned til sola snur igjen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Etter alt det regnværet, nytes de lune dagene med sol! Greit når alle løkene skal ned i jorda. Passer fint med litt vakker julesnø. Og da snur sola!

   Slett
 2. Hej Irene!
  Det blommar fint, vissa dahlior är helt otroligt att de kan bli så stora. De blommar fint här också, men när som helst blir det kallt och så är det över. Men idag blir det en solig fin dag.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Takk! Ja, både du og jeg setter pris på og dyrker disse flotte, eksotiske plantene :) Håper alltid på en lang, mild høst. Sola skinner i dag også. ha det godt!
   /Irene

   Slett
 3. Meget flotte Dahlia Irene, du har vist forkælet dem:-) Dit første billede er rigtig skønt. Lyset, farverne og stemningen er rigtig høst. Her synes jeg primula blomstrer næsten året rundt - på skift - men de burde vist være forårsblomster:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, ja, prøver i hvert fall å hindre snegleangrep. Det ble mye vanning + langtidsgjødsel tidlig i sesongen, men fra juli av, har "overgartneren" sørget for vanningen. Det er virkelig vakkert og stemningfullt i naturen på de fine dagene :) Primula tror visst det er vår hele tiden :)
   /Irene

   Slett
 4. Good morning.
  The beautiful photo of the lake conveys serenity and peace.
  Due to their shape, size and color, what extraordinary flowers dahlias are.
  Congratulations on the good photos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning!
   Thank you so much. I am lucky to have such a beautiful spot close to my home.
   Dahlias truely are fascinating. Especially that they can thrive and bloom here up north.

   Slett
 5. Tengo bastante variedades de dalias, han sufrido mucho en verano ( demasiado calor ) pero ahora todavía están floreciendo. Tus flores son preciosas. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hay una cantidad increíble de hermosas variedades. Me gustan todos. Es extraño que puedan prosperar aquí en el norte, pero nunca hace demasiado calor. Besos.

   Slett
 6. Mon ikke både hunden og dens ejer nyder turen.
  Du har mange flotte dahliaer. 'Columbus' har den lilla farve, jeg har ledt efter. Den er smuk, og så har blomsterne en fin størrelse til buketter.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sikkert!
   Takk. Da må du jo ha den! 'Columbus' er perfekt på alle måter. Ja, jeg tok den nettopp nå inn til bukett.
   /Irene

   Slett
 7. These are all such beautiful flowers...large and small! It's going to be cooler here this coming week but it will be welcome!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much! I'm so afraid it's going to be freezing at night, because it's forecast to be almost freezing.

   Slett
 8. Hello,
  The Dahlias are beautiful, lovely flowers. Love the cute puppy dog! Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you! The little dog is 11 years old :) Have a great weekend!
   /Irene

   Slett
 9. Your garden is a vibrant and colorful haven in this lovely autumn weather! Lovely photos!

  SvarSlett
 10. These are beautiful. Regine
  www.rsrue.blogspot.com

  SvarSlett
 11. Så fin farge det var på Susanne, og så den georginen da, som er rosagul. Veldig fin. Ha en fortsatt flott dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sorten 'African Sunset' som gir de fine nyansene på Susanne. Takk, takk! God kveld til deg!
   /Irene

   Slett