tirsdag 24. oktober 2023

Rødt tema

 


De tapre plantene i hagen trosser sterkt vekslende vær med frost, styrtregn, soldager og nå et par døgn med stiv kuling fra nordøst. Fargene er varme og sterke før flere måneder med gråbrunt og svart/hvitt kommer. Austinrosa 'Tradescant' vil så gjerne brette ut sin tettfylte og velduftende blomst før vinterhvilen.Stormværet har rasket med seg mye løv fra trærne, men Acer palmatum 'Trompenburg' har likevel sin grand finale i dag.En annen rosebusk som står ut med værforholdene, er 'Weg der Sinne'. Den kan være alt fra knall rosa, til mørk lilla, men nå er den mest rødlig.En kald, våt, grå dag, føles varmere med den røde fargetonen i skogen.Mange Dahlia ligger nå med rota opp i været, og tørker på terrassegulvet. Men de som vokser i bakken, er fortsatt i gang. Pompon-sorten 'Ivanetti' er i full sving i bedet. En mørkerød skjønnhet.

Nå er drivhuset tømt og vasket, og fylt opp igjen. Var kjekt å få alle pottene med Fuchsia, Dahlia, oliventre og alt annet eksotisk i hus mens det er nogenlunde tørt. Og ikke minst før den harde frosten og snøen kommer. Har fått tømt de fleste potter som skulle tømmes også. På gjøremålslista nå står noen trær og busker som burde "tas".


Deler hos

28 kommentarer:

 1. Mye fint i rødt hos deg. Trompenburg er en flott navnesort, og fin størrelse på din. Jeg kjøpte min for noen få år siden og den er fortsatt liten. Ja, alt har vokst enormt i år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, min er blitt et ordentlig tre. Med den vanningen i juli og august ble det fart på veksten på mangt og mye!

   Slett
 2. Lovely colors of the season. I can see you're enjoying them while they last. :) Happy Autumn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks a lot :) Have to enjoy while I can. Have a great Autumn!

   Slett
 3. Den røde farve varmer mens temperaturen falder - og du har stadig skønne røde blomster i haven... Regn og blæst har vi også rigeligt af her, mens bladene rødmer og blæser væk. Dejligt du fik ordnet drivhuset og slæbt det meste ind inden vinteren banker på!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er det ikke lenge igjen. Fra søndag av er det varslet snø og flere kuldegrader....
   /Irene

   Slett
 4. Love the warm colors of fall. Beautiful shots.

  Thank you for joining the Happy Tuesday Blog Hop.

  Have a fabulous day and rest of the week. ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. The fall colors are wonderful.
   Have a great week!

   Slett
 5. Det var dejligt at gense Tradescant, som jeg holdt meget af på grund af dens flotte blomsterfarve. Desværre var den den ikke en sund rose. Flot at du stadigvæk har den.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre! Tradescant er en gammel favoritt på grunn av skjønnhet og duft, men den er ikke så hardfør. Opplever ikke at den er spesielt usunn. Jeg har et eksemplar ute i hagen, men denne har jeg plantet i en stor potte, som skal få overvintre i drivhuset.

   Slett
 6. Hei! Rødt tema gjør godt nå. Her tror jeg må lete godt for å finne rødt. Skal forsøke i morgen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Ser ut som du har fått mer frost enn her. Nå varsles det ned i 5 minus fra søndag, så det er nok best å nyte alt man kan de nærmeste dagene. Ja, du får gjøre et forsøk!
   Gode ønsker fra
   Irene

   Slett
 7. Oh, you already had frost!?! It has also rained and cooled down here, but the temperatures are still moderate - currently around 10 to 15 °C. Enjoy the beautiful RED as long as you can! The pompom dahlia is truly a beauty.
  All the best from Austria, Traude
  🍁🌻🍂 🌻🍁
  https://rostrose.blogspot.com/2023/10/nochmal-wien-kurpark-oberlaa-ein-paar.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh yes! But it's getting worse from Sunday and on. Snow and more frost to come. Red is still a theme, I hope... Thank you!
   You nearly have summer temperatures!
   Have a great week!
   /Irene

   Slett
 8. Gorgeous! Breath-taking photos.
  Thank you for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2023/10/a-few-photos-from-longwood-gardens.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much!
   Thanks for hosting.
   Have a great week!

   Slett
 9. Hej Irene!
  Det är så vackert med rött. Tänk att du har dahlia i blom fortfarande, här tog frosten dem alla på en gång, och de har varit i vinterförvar länge. Din lönn är mycket vacker.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   En viktig farge for meg :) Ja, det er nesten ikke til å tro! Omtrent alle jeg hadde i krukker ble tatt av frosten, men alle jeg har i bed lever fortsatt. Det spørs hvordan det går nå som det er spådd flere minusgrader. Tusen takk.
   Ha det godt!
   /Irene

   Slett
 10. Flotte billeder af røde blomster og blade. Din Acer ser fantastisk ud - heldigt at du stadig kan nyde farverne trods blæsevejr. Godt at være færdig med opgaverne med at tømme krukker, pakke planter ind osv., men alligevel trist at tiden er kommet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den Acer'en holdt på bladene. Nå er jeg ganske forberedt på tiden. (Men liker ikke å stille klokken for tidligere mørkt).

   Slett
 11. Det lyder til, du er godt forberedt til vinterens komme. Det er rart at være på forkant, for det er et stort arbejde at gøre haven klar til vinter, og hvis vejret er vådt og blæsende, kan det være lidt surt at gå derude. Din røde Dahlia er vel nok smuk. Jeg synes næsten, det kan være lidt trist, når Dahliaerne bukker under for frosten.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, usedvanlig godt forberedt. Jeg henger vanligvis godt etter, men det har vært brukbart vær innimellom, til både løklegging, rydding og det meste. Det ER trist når Dahliaene bukker inder når de er på sitt fineste. Men opp og inn må de... Gir jo mye glede så lenge det varer.
   /Irene

   Slett
 12. Se ven bonitas todavía tus flores. Besos.

  SvarSlett
 13. Nydelige farger! Rødt er en så livsbejaende farge! :)

  SvarSlett
 14. You still have beautiful flowers even with the season definitely being Autumn! Lovely shades of red. It must have been like living in a Greenhouse while you were bringing the hanging baskets inside to get ready for winter! I bet it felt wonderful.

  SvarSlett