tirsdag 9. desember 2008

Kake i ovnenJeg er i skikkelig førjulsstemning. En luftetur ut i det kalde, men vakre vinterværet forsterker den stemningen. Skikkelig vintermagi :-)

Rart å lese i bloggene, og se hvor forskjellig forhold vi har til denne årstiden. Mange sliter skikkelig med å holde ut. Jeg elsker alt som har med jula å gjøre (untatt kjøpesenter i rushtiden. Svett!!). Det holder meg i gang til godt ut i januar. Og da begynner jo så-sesongen! Ok, kunne godt ha hoppet fram til april, for slaps og glatt guffe står jeg gjerne over...

Men nå er snart den obligatoriske mørke fruktkaka ferdig. De hagegale ingefærkakene er allerede i boks. (En del er allerede knasket, ja). Flere står på programmet. Noen faste og noen eksperimentelle må det være hvert år. Til tider kan det bli opptil 13 sorter :-0. Kakegal også, visst...

13 kommentarer:

 1. Jula er deilig, men hektisk. Handlingen tar knekken på meg, jeg liker ikke å shoppe til vanlig en gang og i disse førjuls tider er det fryktelig. Fyr i peisen og stearin lys i stua derimot.... ja der har du meg.

  SvarSlett
 2. Jeg er også juleglad. Er ingen baker, og ingen superflink vasker eller pynter eller ordner heller, men jeg koser meg glugg ihjel med jul fra litt før adventstida starter til et stykke uti januar. Og jeg er en kjempeflink julegavekjøper. Jeg liker ikke kjøpesentere, men jeg elsker å finne gaver til nevøer og nieser og søsken og foreldre. Gleder meg til lønning nå, jeg har ikke begynt ennå...

  SvarSlett
 3. Mørk fruktkake høres spennende ut, mmm! Koser meg også med jula. Pleier bake bittesmå porsjoner av mange slag, men er ikke skikkelig i gang enda.

  SvarSlett
 4. Foran peisen er et fint sted å være nå. Får man rykk i gravearmen, er det bare å gå ut å måke litt snø...

  Faktisk er det hyggelig å handle inn gaver på roligere tider av døgnet. Lørdag formiddag er ikke lurt, men fredag kveld...

  SvarSlett
 5. Fruktkaka er spennende - høy og mørk og full av krydder og ulike rosinsorter + apsikat.

  Skal lages i god tid, og dynkes godt med noe sterkt før den settes bort for å godgjøre seg. Sprettes til kaffen på julaften. Tynne skiver.

  I år er den dynket med vaniljelikør.

  SvarSlett
 6. Ojoj, ser mine Sætrepepperkaker blir litt stusselige i dette selskapet...

  SvarSlett
 7. Mmmm, den kaken høres jo bare knallgod ut.
  Jeg prøver hvert år å la være å være en julestresser men det er rart med det når tiden renner avgårde og vi denne uken også har tre bursdager å feire her i huset.
  Vinteren kan være koselig men den er unektelig litt for lang og kald etter min smak.
  Nyyydelig vinterstemningsbilde du har, dessverre ser det sjelden slik ut her på disse kanter, vinteren her er stortsett regn, barfrost eller sørpe...
  Ha en koselig førjulstid videre! :)

  SvarSlett
 8. Et lite P.S:
  Klokken i bloggen din er en god del forsinket ;)

  SvarSlett
 9. Hæ-hæ. Sætrepepperkakene kan du bare dyppe i vaniljelikøren...

  Pepperkakehjertene her i huset kommer fra plastboks ("Nissemors"). Fallbudt på døra av en bitteliten sjarmør fra nabolaget, på vegne av et nærtliggende idrettslag.

  SvarSlett
 10. Røsslyng:
  Nen ganger er det ok å bo i en høyere sone!

  Ellers: Har bare fått opp det aller vesentligste her på bloggen: Skrive-, bilde- og skravlemuligheter!

  Alt annet, som tid, smileys, lenker og annet stæsj & plunderkrevende får vente til en vakker dag...

  SvarSlett
 11. Jeg synes nesten jeg kan kjenne duften. Den kaka høres utrolig god ut.
  Selv baker jeg så godt som ingenting, i år har det ikke blitt til noe ennå hvertfall.
  Men sidesalat med rødbeter skal jeg lage for det er nemlig jul med store bokstaver her hos oss.

  SvarSlett
 12. Jeg skulle så ønske at jeg hadde en mindre hektisk arbeidssituasjon i desember. Får liksom aldri nok tid til å nyte førjulstida.
  Har begynt å oppdage at jeg er visst litt mere julete enn jeg trodde. Det baller på seg...

  Akkja, fruktkake er fryyyktelig godt. Har funnet en lekekr variant hos den lokale delikatessepusheren. Jeg kjøper to, spiser den ene og finner den andre i skapet omtrent i påsketida

  SvarSlett
 13. Åh! Jada, Juni. Sildesalat er også typisk julesmaskens!!

  Pusepilde:
  Jeg blir grusomt frustret hvis jobbsituasjonen tilspisser seg i adventstiden. Sørger ofte for å plassere noe avspas. eller ubrukt ferieuke der, om mulig ;-)

  En av de utallige fordelene med fruktkake er holdbarheten. Hender jeg har funnet en glemt (!) rest innerst i kjøleskapet nær Påske. Og den blir bare min!

  SvarSlett