søndag 14. desember 2008

Ønskevinter, epler og stammer


Tenk om været kunne holdt seg akkurat sånn ut mars.... Akkurat passe kaldt (friskt, men ikke neglsprett). Håndterbar snømengde. Regelmessig påfyll av lett dryss når det trengs. Kledelig snøbelegg på trærne. Ikke for glatt på vegen, men fristende skøyteis!

På kakebakefronten, har eplet ikke falt så langt unna stammen. 18-åringen hadde fri fra skolen forleden. Resultatet lå smakfult oppstablet på kjøkkenbenken: Kokosmakroner og Videsæterkaker! Nystekt julebakst er snadder! I dag har jeg tenkt å sette deig til "Hvite kakemenn". Lagde de ikke i fjor, og da ble de etterlyst. Kanskje nøttekaker (rene konfekten!). Kanskje "Verdens beste"?

Har avsluttet takmoppingen, med husets tre siste takflater i dag. Fant ut under en flyttesjau, at mopping var raskt og effektivt for å få ned spidnelvev etc. På gulvet duger den midnattsblå Miele'n fortsatt best!

(Nesten) hagerelatert: Alle sviblene har fått skudd :-) Mon de blir klare til jul?
3 kommentarer:

  1. Så fint et bilde av kornell! Så nydelig mot vintersnø og rim, også kommer det så fint fram mot det svarte!

    SvarSlett
  2. Takk :-) Kornellen gjør kanske mest av seg nå om vinteren. Men den utgjør en kjempeflott bakgrunn om sommeren også, med hvitbrokete blader!

    SvarSlett
  3. Flotte raude stammer! Eg drømmer om korneller for tida, ønsker meg både dei raude og dei gulgrønne. Dei lyser virkelig opp vinterstid, og då treng me jo så sårt litt farge.

    SvarSlett