onsdag 7. september 2022

Fine septemberdager med blomstring

 

 En ny lilje er kommet i blomst, og det er Lilium 'Eastern Moon'. En krysning mellom trompetlilje og orientalsk lilje. Dufter selvfølgelig. Den støtter seg på en syrinhortensia.


'Rose de Resht' er en verdifull rose å dyrke. Den er historisk, remonterer frodig, og har masse duft. Frisk og sunn. Her får den besøk av en blomsterflue.


Her er det rosen 'Frühlingsduft' som vil blomstre om igjen i september. Ikke alltid rosene i Kordes' Frühligs-serie vil det.Blomsterfluen oppsøker her en sentblomstrende staude i "Måneskinnsbedet", Kirengeshoma palmata. Voksklokke på norsk. Noen kaller den også månestråle.


Dahlia 'Cafe au Lait Supreme' stråler i den største krukken på terrassen. Blir 25 cm i diameter.Den som ønsker velkommen foran huset er heller ikke liten. Dahlia 'Penhill Watermelon' er dette.

Både blomster og hageeiere nyter septembersol!


Deler hos

28 kommentarer:

 1. Nydelige roser hos deg! Ja, det har vært et nydelig vær i det siste. Flott lilje også. Det er bare å nyte restene av sommeren nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Fine sensommerdager er gull.

   Slett
 2. Preciosas flores, me gustan todas. Besos.

  SvarSlett
 3. Det er nogle dejlige billeder du har taget af septembers blomster!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Flotte billeder af dine blomster i solskin. Fantastisk med en rose som Rose de Resht som er remonterende og sund og samtidig har en dejlig duft. Den har det hele!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Ja, 'Rose de Resht' har virkelig det hele.

   Slett
 5. All of the photos are great. I like dahlias but I don't like the work of digging them up in the Autumn and replanting is Spring - so I haven't got any here. Miss them but not the work. Thanks for posting them.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks :) I keep most of the Dahlias in large pots. I roll them into the greenhouse before Winter, and out in May.

   Slett
 6. Vacker lilja och den verkar senblommande - det är ju också bra. Penhill Watermelon ser underbar ut i färgen. Jag ska göra en inventering av vilka som accepterade min hårdhänta behandling i våras... ..ingen förgroning och mycket sen utplantering.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Den liljen er blant de seneste til å blomstre. Ja, de aksepterer jo behandlingen, men blomstrer veldig sent. Noen har fortsatt bare knopper. Imponert av at de fleste av de største har kommet i blomst. Noen pompon-sorter jeg satt rett i jorden, kom ikke opp :(

   Slett
 7. Hello,
  Your flowers are gorgeous, great captures of the flower fly. Beautiful collection of photos. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a happy weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you so much. Have a great weekend!
   /Irene

   Slett
 8. Hej Irene!
  Så mycket fint du har, både lilja och rosor. Går med spänd förväntan för att kolla hur långt knopparna på min Rhapsody in blue och Blue for you har kommit. Tror dessvärre att de inte kommer att hinna slå ut. Vackra dahlior.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Marika!
   Tusen takk :) Ja, det er alltid et kappløp på denne tiden. Klarer alle de nye roseknoppene å slå ut før frosten kommer? I år tror jeg det er gode sjanser for at de fleste ventende knoppene vil blomstre :)
   God helg!
   /Irene

   Slett
 9. Hello, :=) Your flowers are beautiful, all of them look lovely in your photos.
  All the best.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you so much :)
   Have a lovely week!

   Slett
 10. The blue sky with scattered clouds sure makes a nice background for the rose! Beautiful photos today!

  SvarSlett
  Svar
  1. It's a beautiful late summer sky these days :) Thanks a lot!

   Slett
 11. Sikken en rigdom af blomster, du har i din efterårshave. Det er næsten på denne årstid, man sætter størst pris på en blomstrende have. Stauden kalder vi månestråle på dansk. Den er en af mine favoritter, jeg synes både blomster og blade er så smukke.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk! Ja, nå og tidlig om våren er man ekstra oppmerksom på og glad for det som blomstrer. Det danske navnet på stauden er også vakkert.
   /Irene

   Slett
 12. Beautiful blooms and bugs! Bees too.

  SvarSlett
 13. The 'Rose de Resht,' the huge white dahlia, the flower flies (I love photographing them): gorgeous. The flies are gorgeous. I'd love to photograph them, new species, in your garden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thanks :) It's fun to try to photograph flowers, flies and bees!

   Slett